O tužbama za genocid u decembru

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O tužbama za genocid u decembru

Pravni timovi Srbije i Hrvatske, koji vode međusobne tužbe za genocid, naći će se zajedno pred sudijama Međunarodnog suda pravde u Hagu prve nedelje decembra, saznaju ”Novosti”.

Očekuje se da tada bude zakazano ročište na kome će se utanačiti dalji pravni koraci u ovom procesu, pošto je naša zemlja 4. novembra dodatnim dokazima ojačala svoju kontratužbu za genocid protiv Hrvatske.

Srbija podnela pisani odgovor na podnesak Hrvatske

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Dopunjena tužba protiv Hrvatske

Srbija ima nove argumente protiv Hrvatske

Sud će, najverovatnije, odrediti rok od tri do šest meseci da Zagreb da svoj odgovor na novu argumentaciju Srbije i time se krug dostavljanja podnesaka zatvara. Ukoliko, u međuvremenu, ne bude postignut dogovor o međusobnom povlačenju tužbi i vansudskom poravnanju, za šta su šanse trenutno male, jer takav ishod uporno odbija Vlada u Zagrebu, biće zakazana glavna rasprava za kraj 2012. ili početak 2013.

- Na ročištu u decembru dve strane bi trebalo da se dogovore o svedocima i dokazima koji će biti izvođeni pred sudom. Naša strana će se fokusirati na dokumente o blizu 7.000 srpskih žrtava, kao i na presudu Haškog tribunala hrvatskom generalu Anti Gotovini za zločine počinjene tokom ”Oluje” - kaže za Novosti ekspert našeg pravnog tima Savo Štrbac, iz ”Veritasa”.

Inače, Srbija je svoju kontratužbu dodatno ojačala dokazima i dokumentima koji prelaze 1.000 strana.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.