O privatizaciji medija manjina

Izvor: B92, 19.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O privatizaciji medija manjina

Ministar Brajović (FoNet)

Beograd -- Ministar Vojislav Brajović kaže da je njegov najvažniji cilj poštovanje prava manjinskih zajednica na informisanje na svom jeziku.

"Svesni smo problema lokalnih medija i svesni smo da programi na jezicima manjina mogu da budu ugroženi privatizacijom. Međutim, Srbija je zemlja koja teži članstvu u EU i zemlja koja poštuje evropske standarde", rekao je ministar kulture prilikom rasprave o privatizaciji lokalnih elektronskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medija.

Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji Entoni Pahigijan rekao je da bi Srbija, kada je reč o privatizaciji lokalnih medija, mogla da preuzme lidersku poziciju u regionu.

"Nijedna zemlja u regionu nije do kraja rešila ovaj problem. Srbija bi mogla da bude prva i u regionu bi mogao da se iskoristi srpski model privatizacije", kazao je Pahigijan, kao i da se Misija OEBS-a "raduje onome što mislimo da će biti dobra privatizacija".

Reforma medija, smatra pomoćnik ministra kulture Dragan Janjić, u Srbiji se oteže već sedam godina, a jedino što je urađeno jeste formiranje javnog servisa i nezavisnog regulatornog tela.

"Jedan od preostalih problema je i završetak privatizacije. Suština nije u tome da se postigne dogovor da li menjati Zakon o radiodifuziji ili ne, već u tome da se lokalnim zajednicama obezbedi kvalitetno informisanje", rekao je Janjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.