Novi ustupci severu Kosova

Izvor: NaDlanu.com, 03.Avg.2012, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ustupci severu Kosova

PRIŠTINA, 3. avgusta 2012. (Beta) - Najmanje tri dodatna ustupka koji nisu predvidjeni Ahtisarijevim planom nadgledane nezavisnosti Kosova biće deo sporazuma o severu Kosova, gde su većina stanovnika Srbi koji ne priznaju kosovske institucije, piše u petak prištinski dnevnik Koha ditore.

PRIŠTINA, 3. avgusta 2012. (Beta) - Najmanje tri dodatna ustupka koji nisu predvidjeni Ahtisarijevim planom nadgledane nezavisnosti Kosova biće deo sporazuma o severu Kosova, gde su većina stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Srbi koji ne priznaju kosovske institucije, piše u petak prištinski dnevnik Koha ditore.Predstavnici medjunarodne zajednice pripremaju dokument o političkom dijalogu Kosova i Srbije, u kome se navode koraci koje dve strane treba da učine do kraja godine kako bi se normalizovala situacija izmedju Beograda i Prištine.Ti koraci, prema prištinskom dnevniku, ne predvidjaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Predvidja se da Vlada Kosova garantuje povećanje broja poslanika za srpsku zajednicu u Skupštini Kosova i objavi amenstiju za stanovnike severa koji su počinili krivična dela, nisu plaćali račune za vodu, struju i druge poreze.Očekuje se i da jedno mesto u Savetu predsednika Kosova za nacionalne zajednice bude rezervisano za predstavnika Srba sa severa.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.