Novi načelnik Uprave Kriminalističke policije Srđan Paskvali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi načelnik Uprave Kriminalističke policije Srđan Paskvali

Dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srdjan Paskvali imenovan je za načelnika te Uprave, čime je taj veoma važan sektor u policiji dobio šefa nakon više od godinu dana, prenose mediji.

Prethodni načelnik Uprave krminalističke policije Rodoljub Milović smenjen je u junu 2014. godine.

Paskvali je, pre imenovanja, nekoliko godina bio pomoćnik načelnika UKP. Rešenje o njegovom postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stefanović u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, koji je posle smene Milovića obavljao i funkciju šefa UKP.Paskvali je počeo da radi u beogradskoj policiji, gde je nekoliko godina bio u odeljenju za uvidjaje. Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločinima devedesetih godina prošlog veka.

Kada je formirana Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Paskvali je bio jedan od šefova odeljenja za suzbijanje opšteg organizovanog kriminala. U UBPOK je došao iz jedinice "Poskok", koju su posle 2000. godine formirala tri koministra unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi.

"Poskok" se bavio rasvetljavanjem najtežih krivičnih dela iz devedesetih - počev od ubistva Slavka Ćuruvije, zločina na Ibarskoj magistrali, do nestanka Ivana Stambolića. Bio je i član tima koji je istraživao otmice "zemunskog klana".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srđan Paskvali novi načelnik UKP

Izvor: Mondo, 03.Dec.2015

Dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srđan Paskvali imenovan je za načelnika te Uprave, čime je taj veoma važan sektor u policiji dobio šefa nakon više od godinu dana...Foto: BETA/Emil Vaš Konferencija za novinare dr Nebojše Stefanovića...Prethodni načelnik Uprave...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.