Izvor: B92, 09.Nov.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Zeland priznao Kosovo

Priština -- Novi Zeland je doneo odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je 63. država koja je priznala nezavisnost Kosova.

Priznavanje je izvršeno putem uspostavljanja diplomatskih odnosa, odnosno saglasnosti za akreditaciju ambasadora Kosova u Velikoj Britaniji, Muhameta Hamitija, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. Saopštenje je izdalo Ministarstvo spoljnih poslova Novog Zelanda, putem diplomatske note upućene ministru spoljnih poslova Republike Kosova Skenderu Hiseniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Zeland priznao nezavisnost Kosova

Izvor: Blic, 09.Nov.2009

Novi Zeland je danas priznao nezavisnost Kosova, postavši tako 63. država koja je priznala samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, saopštile su vlasti u Prištini...Obaveštenje je o priznanju stiglo je putem diplomatske note koju je uputilo ministarstvo spoljnih poslova Novog Zelanda,...

Nastavak na Blic...

Novi Zeland priznao nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Nov.2009

Novi Zeland je danas priznao nezavisnost Kosova, postavši tako 63. država koja je priznala samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, saopštile su vlasti u Prištini. Obaveštenje je o priznanju stiglo je putem diplomatske note koju je uputilo ministarstvo spoljnih poslova Novog Zelanda,...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.