Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova serija TV B92 "Strogo poverljivo"

Beograd -- TV B92 počinje sa emitovanjem četvorodelne dokumentarne serije "Strogo poverljivo".

Serija će biti emitovana u okviru emisije "Istina, odgovornost i pomirenje" i obrađivaće ulogu vojnog vrha SCG u periodu od 1998. do 2002. godine.

U seriji su korišćeni i delovi stenograma sednica načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije iz perioda 1999. do 2001. godine, koji su objavljeni u nedavno zaplenjenoj knjizi Vladana Vlajkovića "Vojna tajna".

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoj epizodi, izmedu ostalog, biće reči i o tome kako je početkom 1999. godine, u predvečerje bombardovanja, Služba državne bezbednosti Srbije prisluškivala Vojsku Jugoslavije. Ova saznanja prvi je izneo tadašnji načelnik uprave bezbednosti Generalštaba VJ general pukovnik Aleksandar Dimitrijević: "Ja sam na kolegijumu želeo da upoznam sve članove kolegijuma i načelnika Generalštaba da se u Prištini dešava nešto vrlo čudno i da se prisluškuje praktično čitava komanda Prištinskog korpusa".

Nebojša Pavković je takođe imao saznanja o prisluškivanju: "Da je bilo prisluškivanja - sigurno je bilo. Međutim, nema se tu šta prisluškivati. I to što se prisluškivalo, ne znam koja je svrha bila. Šta da se neko ucenjuje ili šta? Jeste se prisluškivalo i ja sam kasnije saznao da se prisluškivalo".

Prva epizoda serije "Strogo poverljivo" na programu je na TV B92 u ponedeljak u 20 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.