Nova sednica skupštine 15. decembra

Izvor: Studio B, 08.Dec.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sednica skupštine 15. decembra

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović sazvao je devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije za 15. decembar, predloživši 22 tačke dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika.

 Stefanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predložio da poslanici razmatraju i Predlog zakona o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu, kao i Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama.

 

Pred poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će se naći i Predlog zakona o izmeni Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW po zaduženju Javnog preduzeća  ''Elektroprivreda Srbije''.

 

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koje je podnela Vlada Srbije, navodi se u saopštenju.

 

Predsednik je predložio i da se razmotri i Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga

odbrane u multinacionalnim operacijama u 2012. i Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2012. koje je podnela vlada.

 

Predloženo je i razmatranje Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Ruske Federacije o osnivanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

 

Predloženo je i razmatranje tri predloga zakona o potvrđivanju sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Srbije i vlada Grčke, Brazila i Angole.

 

Pred poslanicima će se naći i Predloga zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između vlada Srbije i Indonezije o saradnji u oblasti odbrane.

 

Uz Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Slovačke o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, poslanici će razmatrati i Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Belorusije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

 

Stefanović je predložio i razmatranje tri predloga zakona o potvrđivanju Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu - sa Gruzijom, Tunisom i Kanadom.

 

Predloženo je razmatranje i Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Veća ministara Bosne i Hercegovine o plovidbi plovnim putevima na unutrašnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, koje je podnela vlada.

 

Predsednik je predložio da poslanici razmatraju i Predlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa Socijalističke partije Srbije.

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nova sednica skupštine 15. decembra

Izvor: Akter, 08.Dec.2012

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović sazvao je danas devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije za 15. decembar, predloživši 22 tačke dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.