Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova radna mesta za bolji život

Nova radna mesta za bolji život

Premijer Srbije Vojislav Koštunica i predsednik opštine Ada Ferenc Firmenji položili su juče kamen temeljac za most preko Tise koji će povezivati Banat i Bačku. Koštunica je istakao da su mostovi simboli povezivanja, a da je ovaj most simbol dobrih odnosa svih naroda koji žive u Vojvodini.

On je naglasio da će za godinu dana most dužine 250 metara biti završen i da će omogućiti razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i bolji život građana, 'baš onako kako se Vlada zalagala i vodila računa o svakom delu zemlje'.

Lider DS Boris Tadić ocenio je da je jedini način da obezbedimo bolji život za građane Srbije otvaranje države prema svetu, uz promenu ekonomske strukture i otvaranje novih radnih mesta.

Tadić je na predizbornom skupu u Rabrovu kraj Kučeva rekao da Srbija mora da izmeni ekonomsku strukturu jer je za građane potrebno obezbediti što više posla, 'a to možemo da ostvarimo samo kao deo sveta'.

Lider demokrata je naveo da je jedno od rešenja za to i izgradnja novih industrijskih zona koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta. Drašković Za pusta sela kriva država

Predsednik SPO Vuk Drašković izjavio je u Zaječaru da je za pusta sela u Srbiji kriva država i da će SPO učiniti sve da srpski seljaci postanu gospoda. 'Mi hoćemo srpsko selo u evropskoj Srbiji jer Evropa štiti svoj agrar', naglasio je on. Jovanović Spremni na saradnju sa DS

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je spreman na saradnju sa DS posle izbora, ali samo na principima vlade Zorana Đinđića. Na sednici GO LDP, on je rekao da LDP posle izbora neće sarađivati sa strankama koje su činile odlazeću Vladu. Dinkić Najniža stopa inflacije

Lider G17 plus Mlađan Dinkić rekao je u Nišu da će Srbija ove godine imati najnižu stopu inflacije od početka tranzicije. Dinkić je kazao da država mora da stimuliše investitore da ulažu i u regione gde sami ne bi otišli, pa će 'Gorenje' graditi fabriku bojlera u Staroj Pazovi, a 'Comtrade' fabriku kompjutera u Medveđi. RIK Formirana radna tela

Republička izborna komisija formirala je radna tela za sprovođenje izbora 21. januara, čiji rad organizuju i koordiniraju načelnici opštinskih uprava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.