Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova politička partija u Crnoj Gori

Podgorica -- Nevladina organizacija "Grupa za promene" učestvovaće na narednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Iz te nevladine organizacije najavljuju da neće ulaziti u postizborne koalicije i da će, ukoliko dobiju poverenje građana na izborima, svim političkim partijama ponuditi projekat prelazne vlade. Izvršni direktor GZP-a Nebojša Medojević, kaže da bi cilje te vlade bio da se u dvogodišnjem periodu "raskine sumnjivi brak između korumpirane vlasti i krupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala".

U usvojenoj deklaraciji, GZP se jasno ne izjašnjava o budućem statusu Crne Gore, ali navodi da je "pravo na samoopredelenje neotuđivo pravo građana Crne Gore".

Sa druge strane, portparol Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić, smatra da učešće GZP-a na narednim parlamentarnim izborima, ne može da ugrozi vladajuću DPS. On smatra i da je reč o "nastavku prodavanja magle" i da se DPS ne opterećuje GZP-om, koji koristi "lagodnu poziciju kritičara".

Inače, parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 2006.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.