Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova glasina o atentatu na Đinđića

Zagreb -- "Po Beogradu se protura priča da se Đinđić dogovorio sa Legijom o insceniranju atentata", kaže Goran Svilanović.

Gostujući u emisiji Hrvatske televizije Nedeljom u dva, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović rekao je da se u srpskoj javnosti pojavljuje nova verzija ubistva premijera Zorana Đinđića. Ta verzija, prema Svilanovićevim rečima, trebalo da se nađe u svedočenju prvooptuženog za ubistvo Milorada Ulemeka zvanog Legija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ono što je glavna priča sada, što priča Gradimir Nalić, ranije savetnik Koštunice za ljudska prava, i koji je pre toga bio u nevladinom sketoru i bavio se zaštitom ljudskih prava kao advokat, sada ne znam da li ima neku formalnu funkciju u kabinetu ili ne, ali ono što priča čak i nekim ljudima koji su bili u vašem prilogu, je da će Legija na suđenju da kaže da se on dogovorio sa Đinđićem da ubije njegovog telohranitelja, da bi Đinđić onda imao razlog da organizuje tu veliku operaciju "Sablja" i da pohvata gomilu kriminalaca, ali da je neka strana služba ispalila treći metak i ubila Đinđića i da on nema ništa sa tim. Evo, to je glavna beogradska priča u ovom trenutku, koja još nije saopštena javnosti na ovaj način na koji to ja činim, ali to je ono što Grada Nalić priča drugim ljudima i što je došlo do mene", rekao je Svilanović.

Bivši savetnik predsednika Jugoslavije Gradimir Nalić u izjavi za B92 demantuje da je ikad prenosio priče koje je Svilanović naveo gostujući na hrvatskoj televiziji. "Koliko ja znam nije prvi put da Goran Svilanović priča u inostranstvu gluposti. To je radio i dok je bio ministar spoljnjih poslova, a vidimo da je i sad potrčao da se uključi u ono što je bivši premijer Živković nazvao samoorganizovanjem. Ja sam mislio da je Goran Svilanović zbog neke mudrosti dobio nadimak Sokrat, ali sada vidim da je on na najboljem putu da dobije novi nadimak, Ezop", rekao je Nalić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.