Nova Srbija: EU se žuri; Srbi, istrajte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija: EU se žuri; Srbi, istrajte

BEOGRAD -

Nova Srbija (NS) ocenila je danas da se Evropskoj uniji žuri da, putem pritiska na vlast u Beogradu, reši pitanje severa Kosova i Metohije jer će Evropska komisija 12. oktobra objaviti mišljenje da li Srbija treba da dobije status kandidata za EU.

Na konferenciji za novinare, potpredsednica NS Dubravka Filipovski je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je od velike važnosti da građani koji žive na severu Kosova istraju u protestu, jer su prelazi na tom delu administrativne linije "žila kucavica" njihovog opstanka u pokrajini.

Prema njenim rečima, iako se pregovori Beograda i Prištine nastavljaju, "strah i neizvesnost" i dalje postoje za Srbe na Kosovu, što govori da su srpska strana i glavni pregovarač Borislav Stefanović ušli u te pregovore potpuno nepripremljeni.

Filipovski je kritikovala dalje zaduživanje Srbije i ocenila da taj novac neće biti potrošen za unapređenje proizvodnje, već za popunjavanje rupa u budžetu i za predizbornu kampanju.

"Nekontrolisano zaduživanje vodi Srbiju u kolaps", ocenila je ona i podsetila da je do 2008. godine zaduženosti iznosila 33 odsto Bruto društvenog proizvoda, dok je sada gotovo 42 odsto.

"Na šta se taj novac troši i kako ćemo ga vratiti", upitala je ona i ukazala na česta poskupljenja goriva, uprkos tome što se cena nafte ne menja, na najave poskupljenja hleba i štrajka prosvetnih radnika.

Govoreći o predstojećoj Paradi ponosa, Filipovski je rekla da je ta stranka protiv ugrožavanja bilo koje grupe i njihovih prava, ali da se radi o skupu visokog rizika zbog čega vladajuća koalicija treba da odluči da li da se parada održi ili ne.

Ona je ocenila da Srbija ima mnogo prečih i važnijih stvari nego da se u javnosti raspravlja ko je od političara za to da se održi Parada ponosa a ko je protiv.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.