Norvšeka je jedan od uzora Srbiji

Izvor: Akter, 20.Jul.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvšeka je jedan od uzora Srbiji

Ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag izrazio je zadovoljstvo što je tokom mandata bio svedok napretka Srbije i ostvarenja pozitivnih ekonomskih rezultata

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u oproštajnom susretu sa ambasadorom Norveške Nilsom Ragnarom Kamsvagom da srpska vlada veoma ceni norvešku pomoć reformama i modernizaciji Srbije na evropskom putu, istakavši da je vlada u Oslu u poslednjih 15 godina u tu svrhu izdvojila 250 miliona evra bespovratne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pomoći.

Kako se navodi u saopštenju iz srpske vlade, Vučić je podsetio da je ulaganje Telenora najveća direktna strana investicija u Srbiji. On je rekao da je cilj ekonomskih mera srpske vlade da podstaknu veća strana ulaganja i da je "Norveška, kao primer organizovane i odgovorne države, jedan od uzora Srbiji".

Ambasador Kamsvag izrazio je zadovoljstvo što je tokom ambasadorskog mandata bio svedok napretka Srbije i ostvarenja pozitivnih ekonomskih rezultata na osnovu mera fiskalne konsolidacije i drugih reformskih mera. "Disciplina uvek daje rezultate", naglasio je norveški ambasador.

Kamsvag je istakao doprinos premijera Vučića pomirenju i izgradnji stabilnosti u regionu, čestitajući mu na, kako je rekao, državničkom stavu i potezima posle napada u Srebrenici, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.