Izvor: B92, 05.Apr.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Jeremić večeras sa Banom

Njujork -- Vuk Jeremić u Njujorku razgovarao sa nekoliko predstavnika zemalja članica SB UN koje nisu priznale nezavisno Kosovo.

Ministar spoljnih poslova je za RTS kazao da je razgovarao sa predstavnicima zemalja iz Južne Amerike, Afrike i Azije kao i iz regiona Pacifika koji su, prema njegovim rečima, pokazali uzdržanost prema priznavanju nezavisnosti Kosova.

On je naveo da predstavnici tih zemlja pokazuju uzdržanost prema priznanju nezavisnosti Kosova iako trpe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike pritiske da to učine.

Jeremić je rekao da će danas sa generalnim sekretarom UN razgovarati o aktuelnoj situaciji na Kosovu i da će insistirati da što pre počne istraga o događima u Kosovskoj Mitrovici koji su se odigrali 17. marta.

On je rekao da će razgovarati sa Ki Mun Banom i o izborima koji 11. maja treba da se održe i na Kosovu kao i o predlogu koji je Beograd uputio UN, a koji, prema recima ministra, predstavlja početni predlog o odnosu Srbije i UNMIK-a nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Jeremić će, kako je naveo, Banu ukazati i na to da ne sme doći do prenošenja nadleznosti UNMIK-a na druge institucije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jeremić razgovarao s Ban Ki Munom o Kosovu

Izvor: TV Avala, 05.Apr.2008

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovarao je kasno sinoć po centralnoevropskom vremenu s generalnim sekretarom Ban Ki Munom o Kosovu, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.