Nismo želeli da građani osećaju zabrinutost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo želeli da građani osećaju zabrinutost"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Uredba o pomoćnoj policiji stavljena van snage zbog negativne atmosfere koja je stvorena.

Stefanović je gostujući na TV Pink rekao da je bilo mnogo laži, između ostalog i da je bilo moguće da se u pomoćnoj policiji zaposli "svako sa ulice".

"Ova uredba je predviđala da neko ko je završio Kriminalističku policijsku akademiju ili Centar za osnovnu policijsku obuku ili policijski penzioner >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može da bude zaposlenen i niko drugi uz naravno obavljen konkurs. To nije mogao biti neko sa ulice", rekao je Stefanović.

Navodeći da pitanje bezbednosti nije neozbiljna tema, Stefanović je rekao da nije trebalo plašiti građane i unositi nemir.

"Nismo želeli da ljudi osećaju bilo kakvu zabrinutost zato smo povukli ovaj potez. Ovo smo učinili zbog građana Srbije, da vide da ne postoji bilo kakva pretnja za njih. Apsolutno je nije bilo", istakao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.