Nisam ugrozio autoritet Agencije

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam ugrozio autoritet Agencije

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da ni na jedan način nije ugrozio položaj, autoritet ili bilo koje zakonsko pravo Agencije za borbu protiv korupcije i direktorke Zorane Marković.

"Svestan sam da Agencija radi u vrlo teskim i oskudnim uslovima, često bez resursa i prave podrške države, ali ne mogu da pristanem da to bude opravdanje za neprofesionalizam i da prihvatim da trpim ličnu i političku štetu zbog javno iznete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neistinite optužbe Agencije da kršim zakon i imam upravljacka prava u firmi u kojoj nisam čak ni vlasnik", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije najavio je ranije danas da će u slučaju pritisaka na zaposlene u toj instituciji o tome obavestiti nadležni organ radi pokretanja postupka u skladu sa Zakonom.

Na osnovu izjave direktorke Zorane Marković i službenih beleški zaposlenih, Odbor je konstatovao da pozivi i poruke koje su uputili javni funkcioneri Božidar Djelić i Čedomir Jovanović, odnosno osobe koje su se predstavile kao njihovi predstavnici, "prevazilaze standarde dodatnog interesovanja za podnete prekršajne prijave".

Agencija je saopštila da su na sednici Odbora osudjeni pritisci kojima su bili izloženi direktorka te Agencije i zaposleni posle podnošenja prekršajnih prijava protiv javnih funkcionera. Upozoreno je da će ubuduće za svaki sličan pokušaj biti obavešten nadležni organ radi pokretanja postupka.

Jovanović je tim povodom kazao da nema nameru da ometa rad Agencije za borbu protiv korupcije, ali da takodje "ne može da dozvoli da mu se iznošenjem pogrešnih podataka nanosi šteta".

On je naveo da je zbog želje da očuva nezavisnost Agencije komunikaciju i dostavljanje dokumentacije poverio svojim pravnim zastupnicima.

On je naveo da je reakcija Agencije bila "neprofesionalna i da ona sada svoje postupanje pokušava da opravda neistinama o tome da je na njih vršen pritisak".

"Traženje informacije ne može biti nikakav pritisak", ocenio je Jovanović i ponovio da je u privrednom društvu „RADNA GRUPA“ d.o.o., imao svojstvo osnivača o čemu je Agencija u skladu sa Zakonom, uredno i obaveštena na osnovu podnetog izveštaja o imovini i prihodima.

Jovanović je naveo da je u toku 2010. godine istupio iz tog privrednog društva i ne samo da je preneo sva svoja upravljačka prava u tom privrednom subjektu, nego je u celosti preneo i sva svoja vlasnička prava.

"Nisam ni vlasnik ni upravljač u toj firmi, tako da je nemoguće da upravljam privrednim društvom čiji vlasnik nisam, niti više imam svojstvo člana, odnosno osnivača", kazao je Jovanović.

On je dodao da je o tome Agencija uredno obaveštena 29. decembra prošle godine, dok su javno objavljeni podaci, dostupni na elektronskoj internet prezentaciji Agencije za privredne registre Srbije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Đelić i Čedomir Jovanović su pokušali da nas zastraše"

Izvor: Blic, 02.Feb.2011

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije osudio je danas pritiske kojima su bili izloženi direktorka i zaposleni u Agenciji nakon podnošenja prekršajnih prijava protiv Božidara Đelića i Čedomira Jovanovića..."Odbor je konstatovao da pozivi i poruke koje su uputili javni funkcioneri Božidar Đelić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.