Nisam imala uticaj na politiku u Vojvodini

Izvor: Blic, 16.Sep.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam imala uticaj na politiku u Vojvodini

Ivana Dulić-Marković, potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine i član Predsedništva G17 plus, podnela je juče ostavku na mesto vicepremijera vojvođanske Vlade i mesto pokrainske sekretarke za regionalnu i međuregionalnu saradnju. Dulićeva je za „Blic" izjavila da razlog zbog kojeg se odlučila na ovaj potez to što ne oseća da na toj funkciji daje doprinos ni Izvršnom veću, ni stranci, ni građanima Vojvodine, a ni sopstvenoj karijeri.



Ona je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostaje u stranci na mestu potpredsednice i demantovala spekulacije da su razlozi njene ostavke nesuglasice sa liderom G17 plus Mlađanom Dinkićem, kao i sa bilo kim drugim. Dulić-Marković je navela da ima odlične odnose i sa predsednikom Pokrajinskog izvršnog veća Bojanom Pajtićem sa kim, prema njenim rečima, deli iste stavove po pitanju Vojvodine. Kako je istakla, njen uticaj na toj funkciji minimalan zato što Vojvodina nema statut i zakon o prenosu nadležnosti, nego je pod privremenim budžetom „što stvara veliku neizvesnost".

- Moji razlozi za ostavku na mesto potpredsednice Izvršnog veća Vojvodine su lične prirode jer želim da nastavim karijeru u poljoprivrednoj struci. Ne osećam da na ovoj funkciji dajem doprinos ni Veću, ni stranci, a ni građanima Vojvodine. I za taj moj potez trenutno ne postoji nijedan politički razlog. Jednostavno se ne osećam srećnom - rekla je Ivana Dulić-Marković.

Ona je najavila da će ubuduće raditi kao konsultant za poljoprivredi u međunarodnim institucijama, kao što je radila i ranije.

Sama izabrala naslednika

Na mesto potpredsednika Izvršnog veća Vojvodine će umesto Ivane Dulić-Marković biti imenovan Boris Barjaktarović, državni sekretar u ministarstvu za telekomunikacije i član Predsedništva G17 plus i član Predsedništva G17 plus iz Vojvodine, saznaje „Blic". Prema našim informacijama, Barjaktarovića je na svoju dojučerašnju funkciju preporučila upravo Ivana Dulić-Marković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.