Niš: Dvogodišnji dečak umro od malih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Dvogodišnji dečak umro od malih boginja

U niškoj Dečjoj klinici, od komplikacija nastalih virusom morbila danas je preminuo dvogodišnji J. R. iz Niša, pišu Večernje novosti.

To je drugi smrtni slučaj u Srbiji u poslednjih 10 dana.

Kako se navodi, dečak je desetak dana bio na aparatima za disanje, ali i pored velikih napora lekara nije uspeo da pobedi morbile koje su oštetile njegova pluća i srce.

"Danonoćno smo bdeli nad Jakovom koji je povremeno pokazivao poboljšanje ali nedovoljno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi bio skinut sa aparata za disanje. On je inače rođen šest nedelja pre termina i imao je slabije razvijena pluća ali bi mu šanse da preživi bile mnogo veće da je bio vakcinisan", rekao je za Novosti načelnik Intezivne nege na Dečijoj klinici Dejan Milojević.

Prema pisanju lista roditelji dečaka su protivnici vakcinacije, ali su se zbog te odluke da ne vakcinišu svoje dete pokajali kada mu je život bio doveden u pitanje.

Krajem decembra od komplikacija iyayvanih morbilama na Infektivnoj klinici u Beogradu preminuo je tridesetogodišnji mladić iz Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Dvogodišnjak preminuo od malih boginja

Izvor: OkRadio.rs, 03.Jan.2018, 09:59

Dvogodišnji dečak J. R. koji je 12 dana bio na aparatima zbog komplikacija izazvanih virusom malh boginja, preminuo je u utorak na Dečjoj klinici u Nišu. - Reč je o dečaku koji je rođen šest nedelja pre termina i koji je zbog toga imao nezrelost pluća. Nažalost, virus morbila može u takvoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.