Nikolić danas okuplja koaliciju - konačan dogovor?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić danas okuplja koaliciju - konačan dogovor?

BEOGRAD - Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić najavio je da će za danas inicirati sastanak sa liderima SPS i DSS Ivicom Dačićem i Vojislavom Koštunicom na kome bi te stranke trebalo da iznesu jasan stav o Sporauzmu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Nikolić je rekao da će posle konferencije za novinare inicirati sastanak sa Vojislavom Koštunicom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivicom Dačićem, na kojem bi se utvrdilo da li je SSP ono što "nas deli ili sastavlja".

"Pozvaću Koštunicu i Dačića da organizujemo sastanak u širem krugu političkih stranaka da se izjasnimo o SSP i zauzmemo kao koalicija stav o tom sporazumu", dodao je on.

Nikolić je rekao da će posle tog sastanka biti jasno da li će buduću vladu formirati SRS i koalicije DSS-NS i SPS-PUPS-JS.

Zamenik predsednika radikala je ocenio da će pravna analiza Sporazuma koju je uradio DSS biti "ili tačka sastavljanja ili tačka rastavljanja" tih stranaka.

On je sa konferencije za novinare pozvao lidere koalicije okupljene oko socijalista da se odrede sa kim će formirati vladu.

"Moja procena je da SPS i dalje ostaje na pozicijama da sa nama razgovaraju, a da otvaraju vrata za druge razgovore. To je meni neprihvatljivo", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da predsednik parlamenta Oliver Dulić nema razloga da saziva konsultacije sa predstavnicima parlementarnih stranaka i da odmah može da sazove konstitutivnu sednicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.