Nikolić: Vučićeva odluka u narednih 48 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vučićeva odluka u narednih 48 sati

BEOGRAD - Šef novoformiranog poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izrazio je večeras očekivanje da će se u narednih 48 sati generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjasniti kome će se prikloniti - SRS ili budućoj stranci koju će on formirati. On je rekao da su se članovi Centralne otadžbinske uprave na današnjem sastanku ogrešili o Vučića jer su rekli da "on (Vučić) još uvek nije izdajnik".
Nikolić je ocenio i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dešavanja u SRS, zapravo igra lidera Vojislava Šešelja koju vodi protiv njega, kao "šahovsku partiju".
Komentarišući njegovo i isključivanje 17 poslanika iz stanke, Nikolić je rekao da više nije mogao da izdrži neosnovane napade "njegove partijske dece", ali da je Šešelj za njega i dalje kum, iako zna da lider SRS na to ne gleda isto.
Na pitanje kako će se zvati Nikolićeva stranka, on je odgovorio da je prvobitno mislio da zadrži u nazivu stranke reč - radikali, ali je ipak odlučio da je izbegne.
Tomislav Nikolić je prošle nedelje podneo ostavku na sve stranačke funkcije i formirao u Skupštini Srbije novi poslanički klub "Napred Srbijo". On i devet poslanika koji su sa njim osnovali poslaničku grupu "Napred Srbijo" isključeni su iz stranke odlukom Centralne otadžbinske uprave SRS, a još osam njegovih poslanika "izbačeno" je odlukom opštinskih organa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.