Izvor: Blic, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vlast na Voždovcu će formirati SNS sa DSS-NS

Srpska napredna stranka i koalicija DSS-NS formiraće vlast u beogradskoj opštini Voždovac. Predstavnici ovih partija juče su potvrdili da su voljni za saradnju, a lider SNS Tomislav Nikolić rekao je da će Voždovac dobiti vlast do 13. januara naredne godine.

Nikolić kaže da je SNS ubedljivo pobedila na lokalnim izborima na Voždovcu što, kako je ocenio, pokazuje da se politička scena u Srbiji polako profiliše. Prema njegovim rečima, sve ide u prilog tome da će SNS i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DSS-NS sa većinom od 32 odbornika formirati lokalnu vlast.

- Mislim da će se to desiti do srpske Nove godine, a ko će biti predsednik opštine odlučiće Opštinski odbor – rekao je Nikolić. U koaliciji DSS-NS kažu da sada očekuje poziv SNS koja je pobedila na voždovačkim izborima, na dogovor o koaliciji.

Đorđe Vuković, programski direktor Cesida smatra da je SNS ove izbore pre svega dobila na temi korupcije, bez obzira da li je ona objektivna ili subjektivna.

Osvrćući se na izborne rezultate u opštinama Voždovac i Kostolac, potpredsednica G17 plus Verica Kalanović ocenila je da Srbija nije zemlja u kojoj ima mesta samo za dve političke opcije, već i za partije koje misle drugačije. Ona je kazala da nije zadovoljna izbornim rezultatom i da je to, pored ostalog, pokazatelj potrebe za modernizacijom i reformama u stranci.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voždovac, dan posle

Izvor: RTS, 07.Dec.2009

Vlast u Voždovcu će do srpske Nove godine formirati SNS i koalicija DSS-NS, rekao predsednik SNS-a Tomislav Nikolić. DSS očekuje poziv naprednjaka za zajedničko konstituisanje vlasti. ..Nakon završetka lokalnih izbora na Voždovcu predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić je izjavio...

Nastavak na RTS...

Nikolić: Tadićeva politika nije loša, samo se ne sprovodi

Izvor: EMportal, 08.Dec.2009, 01:40

Konačno sam dočekao da vodim stranku koja se ne boji veće izlaznosti građana koja "tradicionalno" pogoduje partijama na vlasti. Na prekjučerašnjim izborima na Voždovcu, Srpska napredna stranka ostvarila je za čak oko 40 odsto bolji rezultat nego na prethodnim izborima u junu, a sa povećanom...

Nastavak na EMportal...

Voždovac dobija vlast do sredine januara

Izvor: 24sata, 08.Dec.2009

Konstituisanje vlasti u opštini Voždovac može se očekivati do Srpske nove godine, a po svemu sudeći vlast će formirati Srpska narodna stranka i Demokratska stranka Srbije, najavio je Tomislav Nikolić, predsednik SNS.

Nastavak na 24sata...

Čestitao mi i Tadić

Izvor: Kurir, 08.Dec.2009

BEOGRAD - Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je juče da sve ide u prilog tome da će SNS i koalicija DSS-NS formirati vlast na Voždovcu. - Pozivamo one koji su na vlasti i direktno predsednika DS, koji vodi Srbiju u svim granama vlasti, da razmisle dobro dokle može da se održi ovako nelegitimna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.