Niko nije kriv za ono šta se desilo sa EU

Izvor: TvojPortal.com, 16.Dec.2011, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nije kriv za ono šta se desilo sa EU

/vesti online/ Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da nijedan ministar iz njegovog kabineta nije kriv za to što Srbija 9. decembra nije dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

To pitanje je nasleđeni problem: Mirko Cvetković

U intervjuu za ''Večernje novosti'', Cvetković je na pitanje da li i on, kao gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, smatra da su više od Božidara Đelića za nedobijanje statusa kandidata odgovorni ministri Vuk >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Jeremić i Goran Bogdanović, rekao da u mišljenju Evropske komisije ne postoji nijedna zamerka na reforme već da se traži napredak po pitanju Kosova i Metohije.
Premijer je kazao i da je to pitanje "nasleđeni problem" i da "nije stvar samo ove vlade, niti šefa diplomatije i ministra za Kosovo".
"Potpredsednik (Božidar) Đelić je neoprezno izjavio da će, ako u decembru ne načinimo naredni korak ka EU, dati ostavku. I on je to učinio, kao moralni čin, a ne zato što je ova vlada promenila kurs, ili bila neuspešna u tom procesu", naveo je Cvetković.
Opširnije

politikaeuSrbijavladaMirko Cvetkovićkabinetniko nije kriv
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.