Nijedna od nadležnosti RS neće biti preneta na BiH

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nijedna od nadležnosti RS neće biti preneta na BiH

BANJALUKA - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović izjavio je da RS više ne može i neće dozvoliti da bude preneta nijedna nadležnost na BiH.

"Jedino je moguće uskladiti Ustav BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i ništa više", rekao je Radmanović za Glas Srpske. On je naglasio da je to jedinstven stav svih predstavnika vlasti RS i srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Radmanović je istakao da mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se ispoštuje presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju Đokić, po kojoj je BiH dužna da tom bivšem pripadniku JNA isplati novčanu nadoknadu za oduzeti stan. "Ovde postoji jedan antisrpski i antisrbijanski stav i on je povezan sa nizom drugih slučajeva, pa i sa ovim", rekao je on, naglašavajući da se presude međunarodnih sudova moraju izvršavati ukoliko BiH hoće da bude u porodici razvijenih zemalja.

Radmanović je rekao da predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić ponovo napada Dejtonski mirovni sporazum i pravi problem oko nečega što u praksi već funkcioniše, a to su dvojna državljanstva sa Hrvatskom i Srbijom, prenosi Tanjug delove Radmanovićevog intervjua Glasu Srpske. Radmanović je mišljenja da BiH jedino kvalitetno može funkcionisati u skladu sa izvornim Dejtonskim sporazumom, bez prenesenih nadležnosti osim onih koje su urađene po stvarnoj proceduri, kao u slučaju Oružanih snaga i da je BiH najbolja sa tri predsednika i tri ministra, kao što i piše u Dejtonu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.