Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije održana sednica SO Novi Pazar

Novi Pazar -- Konstitutivna sednica SO Novi Pazar, koju je zakazala Vasvija Gusinac, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Sednici je prisustvovao 21 odbornik koalicije Lista za Sandžak, što nije bilo dovoljno za njeno održavanje, rekao je šef Odborničkog kluba te koalicije Alija Zumberović. "Naši odbornici su prisutni, ostali nisu došli. Mi smo poštovali sve zakonske norme i videćemo šta će organi uprave skupštine preduzeti", rekao je Zumberović.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicije Aldina Međedović osudila je odsustvo preostalih 26 odbornika, jer su doveli do situacije da se u zakonski obaveznom roku ne konstituiše skupština i njeni organi u Novom Pazaru i na taj način uvedu privremene mjere i raspišu novi izbori za skupštinski parlament.

Azem Hajdarević, koji je na sednici koju je zakazao najstariji odbornik izabran za predsednika, neuspelo zasedanje ocenjuje kao pokušaj opstrukcije koalicije Lista za Sandžak koja je prethodne četiri godine provela na čelu opštine. "Ja sam već bio u prostorijama SO, dao neke naloge tamošnjim službama koje su direktno vezane za skupštinski rad i rad se već odvija", rekao je Hajdarević, iz Novog Pazara izveštava Amela Bajrović.

Neizvesno je da li će skupštinska većina pristati da prisustvuje sednicama koje zakazuje prethodna vlast, dok se u političkim i novinarskim krugovima pominje da će Ministarstvo za lokalnu samoupravu uskoro javno dati stav o legitimnosti sednice održane 11. novembra i pokušaju održavanja sednice 18. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.