Netanijahu prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa izraelskom predsednikom Benjaminom Netanijahuom i tom prilikom ga pozvao da poseti Srbiju.

Netanjahu je prihvatio Vučićev poziv, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje, ističe se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je rekao premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

"Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države", naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Uvređeni smo! Netanijahu dolazi u Srbiju

Izvor: Mondo, 08.Avg.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa izraelskim predsednikom Benjaminom Netanijahuom i tom prilikom ga pozvao da poseti Srbiju...Foto: Ronen Zvulun/Pool Photo via AP..Netanjahu je prihvatio Vučićev poziv, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.