Izvor: B92, 28.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala tužba za ratne zločine

Bosanski Brod -- Tužba za ratne zločine nad Srbima na području Bosanskog Broda nestala je, tvrdi Udruženje za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

"Tragajući za sudbinom ovog predmeta koji smo 2002. godine predali Tužilaštvu Haškog tribnunala, obavešteni smo da je 2005. godine ustupljen Tužilaštvu BIH, ali nema zvanične zabeleške da je predmet iz Haga stigao u Sarajevo", rekao je predsednik tog udruženja Marko Grabovac.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se tužba odnosi na zločin u Sijekovcu i na ostale delove opštine Bosanski Brod na koje su trupe iz Republike Hrvatske ušle u noći između 3. i 4. marta 1992. godine i tako izvršile agresiju na BIH.

Opštinska boračka organizacija iz Broda prikupila je 813 imena lica hrvatske i muslimanske nacionalnosti koja su tokom 1992. godine počinila ratne zločine nad Srbima u toj opštini.

Odgovornost za pokretanje istrage u tom postupku sada se prebacuje između Tužilaštva BiH i Zeničko-dobojskog kantona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.