Nenadić: Kako stižu da obavljaju više funkcija

Izvor: Blic, 19.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenadić: Kako stižu da obavljaju više funkcija

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić izjavio je danas da nije pitanje da li se poslanik i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nalazi u sukobu interesa već kako je moguće da jedan čovek efikasno obavlja dve tako važne i zahtevne funkcije.

Na konferenciji za novinare, Nenadić je rekao da bi Bajatović, kao poslanik, bio u sukobu interesa kada bi se donosio neki zakon koji se tiče "Srbijagasa", ali da inače to ne mora da bude slučaj jer Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije nema bitne različite interese od "Srbijagasa".

On je, međutim, rekao da, uz puno poštovanje prema fizičkim i intelektualnim sposobnostima Bajatovića, ne shvata kako je moguće da on stigne da obavlja dve tako važne funkcije.

Direktor Transparentnosti Vladimir Goati rekao je da su naši političari takvi da bi, kada bi ih neko upitao, verovatno rekli da su sposobni da obavljaju "ne dve, nego pet puta po dve funkcije".

- To su sve renesansne ličnosti. Njima ništa ne smeta da jedan dan projektuju helikopter, drugi dan da slikaju Mona Lizu a posle da prave nacrt za neko utvrđenje... Mi smo "puni" takvih ličnosti, samo ih ne prepoznajemo - rekao je Goati.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je 14. septembra da Dušan Bajatović nije među poslanicima koji su u sukobu interesa, odnosno da on nije jedan od onih koji treba da se odreknu jedne od funkcija.

Prema njenim rečima, to bi bio slučaj da je Bajatovića na mesto direktora "Srbijagasa" izabrao parlament.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.