Izvor: Blic, 23.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemam niti sam ikad imao obezbeđenje

Nemam niti sam ikad imao obezbeđenje

BEOGRAD Tvrdnje Tanjuga da su braća Lovrić, koji su osumnjičeni za atentat na predsednika SPO Vuka Draškovića, radili u obezbeđenju GSS nisu tačne. Ja, ni kao predsednik stranke ni privatno, nikada nisam imao obezbeđenje. U javnosti je poznato da ni rukovodstvo, ni članstvo GSS nikada nisu imali obezbeđenje, ni svoje lično niti telohranitelje za vreme političkih okupljanja i mitinga na kojima smo učestvovali rekao je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Goran Svilanović, predsednik GSS, komentarišući vest agencije Tanjug da su braća Lovrić bili angažovani na poslovima obezbeđenja predsednika GSS.

On je ove tvrdnje ocenio kao još jedan pokušaj režima da izazove što više sumnji među članovima udružene opozicije, kako bi vlast omela pobedu opozicije na predstojećim izborima. Svilanović je mišljenja da će sličnih pokušaja biti još i da će režim sa ovakvim podmetanjima nastaviti sve do izbora.

Na pitanje da li bi u trvenju beogradske i podgoričke vlasti srpska opozicija mogla postati kolateralna šteta, Svilanović je odgovorio da bi opozicija sama bila kriva ukoliko bi se to desilo. To bi, prema njegovoj oceni, bio znak da opozicija nije dorasla poslu kojim se bavi.

Mi možemo samo biti nesposobni, korumpirani ili neodgovorni, ali ne i kolateralna šteta. Sami smo krivi što svoj posao radimo ovako kako ga radimo naglasio je Svilanović.

Odgovarajući na pitanje kada će biti održan sastanak između predstavnika opozicije i crnogorske vlasti, Svilanović je naglasio da ne može da precizira datum i dodao da je održavanje takvih sastanaka od velikog značaja. Na njima će se, kaže predsednik GSS, osim o odnosima u federaciji razgovarati i o pitanju saveznih izbora.

On je oštro kritikovao retoriku kojom se služi režim i ocenio da takva retorika nagoveštava da vlast ne razmišlja o bilo kakvom dogovoru ili porazu na izborima. Svilanović je istakao da opozicija ima odgovornost da izađe na izbore, pošto je rezulatat bojkota pre tri godine bio ostanak Miloševića na vlasti. Svilanović je procenio da će jedna četvrtina građana glasati za vlast, nešto više od toga za promene, ali da preostalih 40 odsto, koji su neopredeljeni, od opozicije traži da im da odgovor na ključno pitanje šta im ona nudi nakon promene režima. Verujem, kaže Svilanović, da će sve opozicione stranke izlaz iz krize potražiti u zajedničkom nastupu na izborima.

On je dodao da bi bilo dobro da se organizuje donatorska konferencija na kojoj bi se preciziralo kakva će i kolika pomoć biti upućena Srbiji nakon demokratskih promena.

Od međunarodne zajednice tražimo čvrste garancije da će nakon pobede opozicije na izborima sankcije biti ukinute bez ikakvih uslovljavanja naglasio je Svilanović. LJ.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.