Nema zaštite boraca za slobodu medija

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Jul.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema zaštite boraca za slobodu medija

Ombudsman Saša Janković izjavio je 20. jula da u Srbiji nema zaštite onih koji otvoreno ustaju potiv pritiska na medije, i naglasio da sloboda medija ne treba da zavisi od heroja i pojedinaca, već od celokupnog društva i institucija. Na dvodnevnom skupu "Sloboda govora, sloboda medija i (auto)cenzura u zemljama OEBS-a" u Beogradu zamenik šefa misije OEBS u Srbiji, Majkl Ujehara istakao je da zemlje Zapadnog Balkana treba da zajedno rade i na jačanju slobode medija, a izvršna direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava Izabela Kisić rekla je da se u srpskm medijima još uvek relativizuje odgovornost Srbije za zločine u sukobima tokom 90-ih godina.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Srbija ne štiti one koji ustaju protiv pritiska na medije

Izvor: Beta Video, 20.Jul.2015

BEOGRAD - Ombudsman Saša Janković izjavio je danas da u Srbiji nema zaštite onih koji otvoreno ustaju potiv pritiska na medije, i naglasio da sloboda medija ne treba da zavisi od heroja i pojedinaca, već od celokupnog društva i institucija. Ipak, prema njegovim rečima pojedini mediji su svojim...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Janković : Sloboda medija nije privilegija, već nužnost,

Izvor: Beta Video, 20.Jul.2015

BEOGRAD - Ombudsman Saša Janković poručio je da sloboda medija nije privilegija, već nužnost, da bi se zaštitila sva ostala prava i slobode. (CH4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Mediji u zemljama OEBS: Pritisci i (auto) cenzura

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2015

Sloboda izražavanja i dostupnost informacija od javnog značaja sve su ugroženiji u zemljama OEBS-a – jedan je od zaključaka koji se mogao čuti na konferenciji “Sloboda izražavanja, medijske slobode i (auto) cenzura u zemljama OEBS” koja je počela u ponedeljak u Beogradu. Na dvodnevnoj debati,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.