Nema novih obaveza za Srbiju oko izbeglica

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih obaveza za Srbiju oko izbeglica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socljalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nema novih obaveza u rešavanju izbegličke krize, a rešenja sa jučerašnjeg samita u Briselu, koji je bio posvećen tom problemu, pomoći će da koordinacija sa susednim zemljama bude bolja

"Koordiniraćemo sa svojim susedima. Ukoliko bilo ko na toj liniji ne bude radio kako treba, čitava linija neće moći da funkcioniše. Nadam se da će i ostale zemlje to razumeti, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << što je to Srbija razumela", kazao je Vulin gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog učešća evopske agencije Fronteks i njenog prisustva na granicama, zbog toga što će se, kako je naveo, pokazati da je Srbija obavila dobar posao registracijom oko 300.000 migranata.

Prema njegovim rečima, Srbija je rešila da u predstojećim zimskim danima obezbedi privremeni smeštaj u većem broju manjih prihvatnih centara.

On je naveo da je danas u Srbiju ušlo 4.628 migranata, a očekuje se da ih iz Makedonije uđe još oko 2.000.

"Mislim da smo pronašli način koji čuva migrante, ali i naš svakodnevni život", naveo je Vulin.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vulin u poseti vojnim invalidima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2015, 04:45

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetiće danas Specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, gde borave vojni invalidi...U Specijalnoj bolnici "Merkur" trenutno boravi 68 vojnih invalida, od ukupno 192, koliko je, posle više od dve decenije, ove godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.