Nekoliko zaraženih groznicom Zapadnog Nila

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko zaraženih groznicom Zapadnog Nila

BEOGRAD, 3. septembra 2012. (Beta) - Od groznice Zapadnog Nila, koju prenose azijski tigrasti komarci, na Klinici za infektivne i Tropske bolesti u Beogradu leči se nekoliko pacijenata, izjavila je u ponedeljak zamenica direktora te beogradske zdravstvene ustanove Olga Dulović.

BEOGRAD, 3. septembra 2012. (Beta) - Od groznice Zapadnog Nila, koju prenose azijski tigrasti komarci, na Klinici za infektivne i Tropske bolesti u Beogradu leči se nekoliko pacijenata, izjavila je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zamenica direktora te beogradske zdravstvene ustanove Olga Dulović."Na klinici postoje potvrdjeni bolesnici sa slikom encefalitisa koji izaziva virus Zapadnog Nila a ima nekoliko pacijenata kod kojih su pretrage u toku", kazala je agenciji Beta Dulović ne želeći da iznese bilo kakve dodatne detalje.Bolest karakteriše upala mozga (encefalitis) i nema nikave karakteristike po kojima se razlkuje od ostalih encefalitisa, zbog čega je važno da se urade laboratorijske analize na osnovu čijih rezultata se potvrdjuje bolest, kazala je Dulović.Opasni virus se ne prenosi kontaktom medu ljudima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.