Neće biti nestašice gasa, niti poskupljenja struje

Izvor: Blic, 28.Sep.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti nestašice gasa, niti poskupljenja struje

Električna energija neće poskupeti niti će biti nestašice gasa, poručio je premijer Aleksandar Vučić na vanrednoj sednici Vlade.

- Neće biti lako, ali neće biti ni onoliko teško koliko neki pričaju. Ima mnogo stvari kojima možemo da se pohvalimo. U bliskoj budućnosti unapredićemo prozivodnju u našoj zemlji - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima srpska vlada vodi razgovore sa 46 kompanija čije bi investicije trebalo da budu 580 miliona evra i da zaposle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 21.000 radnika.

"Reč je o veoma važnim francuskim, turskim, nemačkim, japanskim, italijanskim, finskim i drugim kompanijama. Blizu smo rešenja za FAP, što ne mogu da kažem za Železaru Smederevo, ali smo i tu bliži nego prošle nedelje", rekao je Vučić.

On je dodao da bi do Nove godine, a možda i ranije, trebalo da se nađe rešenje za Železaru i Petrohemiju Pančevo, kao i da će, zbog mogućnosti otkopavanja uglja u Zapadnoj Tamnavi pre roka, omogućiti da proizvodnja električne energije krene i ranije od planiranog.

Vučić je ponovio da i da je imao veoma važne razgovore sa predsednikom i vlasnikom najvheće mesne industrije u Evropi kompanije "Tenis" i vlasnikom fudbalskog kluba Šalke 04 Klemensom Tenisom.

On je istakao da je važnod a će za manje od dve godine Srbija nadoknaditi broj svinja izgubljenih tokom prethodnih 14 godina.

Ali od tih 500.000 svinja mnogo je važnije da oni preko srpskih farmera i proizvođača planiraju uzgoj još najmanje milion svinja, rekao je Vučić.

"Oni rade sve, od klanice do mesnih prerađevina. To je veliki posao i velika stvar za našu zemlju. Investicije će biti više od 200 miliona evra. Zajedno sa kooperantima računamo na oko 8.000 zaposlenih. To je velika stvar za našu zemlju. To su pozitivne stvari", rekao je Vučić i zamolio građane Srbije da 2016. sude kakve su reforme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.