Ne zna se broj naših radnika u inostranstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zna se broj naših radnika u inostranstvu

Nesreća u Sibiru u kojoj je u požaru u februaru stradalo šest naših radnika ukazala je na potrebu boljeg zakonskog uređenja te oblasti. Rasprava u Parlamentu o izmenama i dopunama Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo otvorena je danas.

Poslanici će razmotriti i izmene Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu, a obrazlažući izmene zakona koji se tiču zapošljavanja u inostranstvu, resorni ministar Aleksandar Vulin izjavio je da trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niko ne zna koliko se radnika iz Srbije nalazi na radu u inostranstvu, ko ih je poslao i kod koga rade.

Nažalost, malo toga poznato je i kada je reč o odgovornima za tragediju u Sibiru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.