Ne prihvatamo sopstveno ukidanje

Izvor: B92, 09.Apr.2013, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne prihvatamo sopstveno ukidanje"

Beograd -- Srbija je spremna da ispuni odluke Evropskog saveta i da nastavi dijalog sa Prištinom, ali nikada neće prihvatiti sopstveno ukidanje, kaže Aleksandar Vučić.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je to izjavio u razgovoru s potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Belgije Didijeom Rejndersom.

"Neophodno je da se okrenemo modernizaciji zemlje i izgradnji budućnosti, kao i stvaranju povoljne klime >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za strane investicije. Važno je poboljšati ekonomsku saradnju, uz što veće prisustvo belgijskih kompanija na srpskom tržištu", naveo je prvi potpredsednik srpske vlade.

Tokom razgovora Rejnders je istakao da Belgija u potpunosti podržava da Srbija što pre dobije datum za početak pregovora o članstvu i naglasio da Belgija i EU moraju da budu sigurne da Beograd može da reši probleme s Prištinom.

Sagovornici su zaključili da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou, ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kroz potpisivanje sporazuma i kroz jačanje parlamentarne saradnje.

Potpredsednik belgijske vlade se sastao i s potpredsednicom Vlade Srbije zaduženom za evrointegracije Suzanom Grubješić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.