Nazire se koalicija SNS i DS

Izvor: S media, 07.Feb.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazire se koalicija SNS i DS

Portparol Demokratske stranke Srbije (D S S) Petar Petković rekao je danas da se, nakon istupa predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, može zaključiti da će naprednjaci i Demokratska stranka formirati koaliciju nakon sledećih parlamentarnih izbora.

Petković je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je glavna poruka mitinga SNS u subotu bila da naprednjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ne mogu da saradjuju sa D S S.

"On (Nikolić) nije rekao na mitingu da neće u koaliciju sa DS-om i Borisom Tadićem. Ako ne može sa DŠ-om, ni sa drugim opozicionim partijama, ni sa nekim strankama u vladi, šta drugo preostaje nego da mislimo da će formirati vlast sa Demokratskom strankom, o čemu se u javnosti i te kako govori", kazao je portparola D S S.

Prema njegovim rečima, Nikolić na mitingu nije rekao "ni reč o Kosovu i Metohiji", kao i da nije uputio nijednu primedbu na račun Evropske unije, iako, kako je rekao, "svi dobro znamo da EU preko Euleksa Srbiji otima deo teriotorije".

"Poruka mitinga je da se SNS neće baviti vlašću, nego da samo traži izbore... Nikolić je rekao kako je Tadićeva politika dobra i kako samo treba da se na pravi način sprovodi, a zapravo smo svi svedoci, kao gradjani, da nam politika 'Evropa nema alternativu' nije donela ništa novo", rekao je Petković.

Petković je ocenio da je za "suštinske promene potrebna suštinska, državotvorna politika koju sprovodi D S S, biranje trećeg puta i odustajanje od politike 'Evropa nema alternativu'".

Portparol D S S-a nije želeo da komentariše učešće doskorašnjeg koalicionog partnera te partije - Nove Srbije (NS) na subotnjem mitingu, navodeći da je lider NS-a Velimir Ilić "izabrao svoj put" i indirektno odgovorio na pitanje da li ta koalicija i dalje postoji.

"On (Ilić) je bio na mitingu na kome mi nismo bili tako da je sve jasno", rekao je Petković.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjaci mogu u koaliciju sa DS

Izvor: Blic, 07.Feb.2011

Miting Srpske napredne stranke pokazao je da naprednjaci mogu posle narednih izbora da formiraju vlast sa Demokratskom strankom, izjavio je Petar Petković, portparol Demokratske stranke Srbije. Petković je ocenio da nema svrhe raspisivati vanredne izbore ako će se nakon njih nastaviti politika "EU...

Nastavak na Blic...

DSS: Nazire se koalicija SNS-a i DS-a

Izvor: RTS, 07.Feb.2011

Portparol DSS-a Petar Petković kaže da se, posle istupa predsednika SNS-a Tomislava Nikolića, može zaključiti da će naprednjaci i Demokratska stranka formirati koaliciju posle sledećih parlamentarnih izbora. ..Miting Srpske napredne stranke pokazao je da naprednjaci mogu posle narednih izbora...

Nastavak na RTS...

DSS: Naprednjaci u koaliciji sa DS

Izvor: Šumadija Press, 07.Feb.2011

DSS je ocenio, na osnovu izjava Tomislava Nikolića na mitingu u subotu, da će naprednjaci i DS posle sledećih izbora formirati koaliciju.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.