Izvor: B92, 16.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nazadovanje nakon ubistva Đinđića"

Beograd -- Sonja Biserko smatra da je Srbija ponovo krenula unazad krivicom Vlade Vojislava Koštunice.

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji je, prilikom promocije zbornika "Zoran Đinđić - Etika odgovornosti", rekla da Srbija još nije spremna da se okrene budućnosti i ponese "teško breme nedavne ratne prošlosti i zločina".

"Sada je potpuno jasno da je Zoran Đinđić platio glavom svoju spremnost da sarađuje sa Haškim tribunalom i da tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudu izruči Slobodana Miloševića", kazala je Biserko.

Ona je rekla da je Đinđić bio jedini političar sa jasnom evropskom vizijom, a da Vojislav Koštunica "ne želi da izruči Ratka Mladića, čak i po cenu prekida pregovora sa Evropskom unijom".

Istoričarka Latinka Perović kazala je da se, zahvaljujući Zoranu Đinđiću, srpsko društvo nije pretvorilo u gomilu bez vrednosnih kriterijuma i da se u Srbiji i danas vodi borba za te kriterijume.

Prema njenim rečima, Nemci ukazuju da je nacizam koji je među njima izbio, njihova trajna preokupacija i postavila pitanje koliko će Srbiji trebati vremena da se suoči sa strašnim zločinima počinjenim u njeno ime.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.