Nastavljena sednica Skupštine

Izvor: S media, 07.Dec.2010, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena sednica Skupštine

Skupština Srbije nastavila je rad, a na početku sednice poslanici postavljaju poslanička pitanja. Parlament će potom početi razmatranje medjunarodnih protokola i sporazuma, a popodne raspravljati o problemima u reformi pravosudja.

Na sednici čiji je početak zakazan za 15 sati, na inicijativu Liberalno-demokratske partije (LDP) predstavnici Vlade će odgovarati na poslanička pitanja o problemima nastalim u reformi pravosudja.

Na tu sednicu pozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su premijer Mirko Cvetković, ministarka pravde Snežana Malović i predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović.

Poslanička grupa LDP je 16. novembra podnela predlog za odredjivanje dana kada će ministri i drugi funkcioneri odgovarati na poslanička pitanja na temu "Rešavanje problema nastalih u procesu reforme pravosudja".

Ranije danas, na sednici koja počinje u 10 sati, na dnevnom redu je potvrdjivanje sporazuma Srbije i Crne Gore, Italije, SAD, Austrije, Francuske, Španije, Belgije, Urugvaja, Kazahstana, Holandije, Kuvajta, Kipra, Argentine, Egipta, Tunisa i medjunarodnih organizacija.

Ukidanje obaveznog vojnog roka istorijska odluka

To su sporazumi o naučno-tehnološkoj saradnji, razmeni sredstava i dokumentacije, zaštiti od prirodnih katastrofa, ukidanju viza, ljudskim pravima, zdravstvu, veterini.

Prošle nedelje poslanici su u načelu razmotrili predložene izmene Zakona o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi, i Predlog odluke o ukidanju obaveze služenja vojnog roka.

Poslanici su razmotrili i izmene Zakona o duvanu i Zakona o igrama na sreću.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlast odgovara na pitanja o pravosuđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2010

BEOGRAD -..U Skupštini Srbije danas je počela tematska sednica na kojoj će, na inicijativu LDP, predstavnici vlasti odgovarati na pitanja poslanika o reformi pravosuđa...Sednici prisustvuju ministarka pravde Snežana Malović i predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović...LDP je 16. novembra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nastavljena sednica, poslanici postavljaju pitanja

Izvor: NaDlanu.com, 07.Dec.2010

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je danas rad, a na početku sednice poslanici postavljaju poslanička pitanja. Parlament će potom početi razmatranje međunarodnih protokola i sporazuma, a popodne raspravljati o problemima u reformi pravosuđa. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

VI sednica

Izvor: RTV Pink, 07.Dec.2010

Na početku radnog dana poslanička pitanja . . . U Skupštini Srbije danas je nastavljena šesta sednica jesenjeg zasedanja, a poslanici na početku radnog dana koriste pravo, prema Poslovniku o radu, da predstavnicima vlasti postavljaju pitanja. .

Nastavak na RTV Pink...

Poslanici o međunarodnim sporazumima

Izvor: RTS, 07.Dec.2010

U Skupštini Srbije poslanici raspravljaju o 25 zakonskih predloga, koji se odnose na ratifikaciju međudržavnih i međunarodnih sporazuma, ugovora, konvencija. Sednica počela postavljanjem pitanja predstavnicima vlasti, koji će od 15 časova odgovarati na pitanja poslanika o reformi pravosuđa...U...

Nastavak na RTS...

Poslanici postavljali pitanja predstavnicima Vlade

Izvor: EMportal, 07.Dec.2010

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a na početku sednice poslanici su postavljali poslanička pitanja. Poslanici su tokom prepodnevnog rada razmotrili potvrđivanje sporazuma u raznim oblastima

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.