Izvor: B92, 16.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje se ne sme ponoviti

Priština -- Soren Jesen-Petersen izjavio je da se tragični događaji iz marta 2004. godine ne smeju ponoviti.

"Tragični događaji iz marta prošle godine ne smeju se ponoviti", izjavio je Jesen-Petersen, navodi se u saopštenju šefa UNMIK-a, povodom etnički motivisanih sukoba koji su izbili u martu 2004, najvećih od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo 1999. godine.

"Lekcija je naučena, naučili smo je mi, kao i narod i političari Kosova", rekao je on i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se sada teži, "sa većom hitnošću", izgradnji "društva u kojem će ljudi poštovati jedni druge i u kojem će sve zajednice moći da žive slobodno, u miru i harmoniji".

Šef UNMIK-a je podvukao da sada Kosovu predstoji jasan put koji leži u implemetaciji standarda, naročito onih koji se odnose na bolje životne uslove manjinskih zajednica.

Šef UNMIK-a je ponovo pozvao kosovske Srbe da gledaju u budućnost i da se aktivno angažuju u kosovskim institucijama na svim nivoima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.