Naš cilj je bezbednost svih građana

Izvor: S media, 27.Avg.2010, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš cilj je bezbednost svih građana

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas na Ministarskoj konferenciji zemalja članica Salcburškog foruma u Austriji, na kojoj je učestvovalo 14 zemalja.

Ukazujući na veoma dobru policijsku saradnju među zemljama Zapadnog Balkana, ministar Ivica Dačić je naglasio: “Ta saradnja je najviše napredovala između Hrvatske i Srbije. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nekoliko dana, na osnovu međunarodnog sporazuma, izručen je jedan od priradnika zemunskog klana, koji je učestvovao u ubistvu premijera Đinđića”.

Govoreći o rezultatima vizne liberalizacije, ministar Dačić je istakao da su efekti izuzetno pozitivni. Danas dvostruko više građana Srbije ima pasoš, u odnosu na prethodnih 10 godina. “Srbija, Crna Gora i Makedonija podržavaju uvođenje vizne liberalizacije za Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, jer bi to bio korak dalje u integraciji celog regiona” izjavio je Dačić i dodao da bi i zemlje Zapadnog Balkana trebalo da ukinu vize i da njihovi građani putuju samo sa ličnim kartama.

Zahvalivši se ministarki unutrašnjih poslova Austrije Mariji Fekter na pozivu, ministar Dačić je izrazio nadu da će u narednom periodu zemlje Zapadnog Balkana postati članice Salcburškog foruma i na taj način doprineti većoj regonalnoj stabilnosti. „Naš zajednički cilj je mir, bezbednost svih građana, što manje kriminala i korupcije“, zaključio je ministar Dačić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.