Napad na vaterpoliste etnički motivisan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na vaterpoliste etnički motivisan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je danas napad na mlade srpske vaterpoliste u Zagrebu za koji je rekao da je skandalozan i etnički motivisan i zatražio brzu reakciju nadležnih organa Hrvatske.

"Bilo je jasno da je to bio etnički motivisan napad", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare i dodao da je to apsolutno skandalozna stvar i za svaku osudu.

On je poručio da očekuje reakciju hrvatske policije i tužilaštva i da se počinioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog potpuno je jasno etnički motivisanog napada privedu pravdi.

"Da vidimo kako će se ponašati Hrvatska kao članica EU i da li će osuditi ovakvu vrstu napada na dečake od 14 i 15 godina koji su krivi samo zato što je bilo jasno da su iz Srbije", rekao je Stefanović.

On je podsetio da su u julu i avgustu u Beogradu održana dva omladinska vaterpolo turnira na kojim su učestvovali hrvatski sportisti koji, kako je rekao, nisu imali na najmanju neprijatnost, a pogotovo ne ovako težak incident.

"Niko ne može da me ubedi da je ovo u duhu evropskeih vrednosti, niko se nije okrenuo, niti im je pružio bilo kakvu vrstu pomoći", rekao je Stefanović.

Kadetsku selekciju VK Partizan, koja je učestvovala na međunarodnom turniru napala je u subotu uoči finala grupa huligana, i zadobili su povrede posle udaraca palicama i šipkama.

Grabar-Kitarović: Osuđujem svaku vrstu nasilja

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović osudila je danas napad na mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu.

"Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije. Osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome", rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara o tom napadu pošto je glasala na biračkom mestu u Zagrebu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Napad na vaterpoliste etnički motivisan

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2016

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Beogradu da je napad na mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu bio etnički motivisan i dodao da očekuje da hrvatske vlasti brzo reaguju i osude taj napad...Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da su vaterpolisti nosili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.