Izvor: B92, 20.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nalić traži objavljivanje iskaza iz istrage Bulatovića

Beograd -- Gradimir Nalić, advokat Radeta Bulatovića, zatražio je od istražnog sudije posebnog odeljenja Okružnog suda da odobri javno objavljivanje iskaza iz istrage bivšeg savetnika predsednika SRJ. U uzjavi za Radio B92 Nalić je rekao da je ovaj zahtev u funkciji zaštite ličnosti i časti uhapšenog Radeta Bulatovića. On je objasnio da advokati zbog obaveze čuvanja službene tajne ne mogu da zatraže sudsku zaštitu ili objavljivanje ispravke povodom "neistina koje o Bulatoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznose čak i najviši državni funkcioneri". "Ovde sam u dopisu istražnom sudiji naveo da sam rukovođen, između ostalog i time što vidim da nekima kao što je Vladan Batić dozvoljava da iznose podatke iz istrage. Na ovo je ukazao Ilija Radulović, advokat uhapšenog Zorana Vukovića, zvanog Vuk, da se radi o iskazu koji je dat u istrazi. Vladan Batić kao funkcioner izvršne vlasti nikako ne može da dođe do podataka iz istrage bez odobrenja istržnog sudije, pa sam u tom smislu zatražio da me istražni sudija obavesti da li mu je dao takvo odobrenje, a ako nije ja smatram da je onda u pitanju obaveza tužioca da postupa prema onome ko iznosi podatke iz istrage bez odoborenja", kazao je Nalić.

Nalić je ujedno zatražio od istražnog sudije da po službenoj dužnosti inicira postupak u kome će se utvrditi na koji način je ministar Vladan Batić došao do podataka iz istrage i da li je imao dozvolu za njihovo iznošenje u javnosti. Podsetimo ministar pravde u Vladi Srbije izjavio je da je uhapšeni Zoran Vukojević, kao bivši šef obezbedjenja kuće u Šilerovoj potvrdio da je suspendovani radnik CZ-a, Slavomir Bandjur bio na platnom spisku zemunskog klana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.