Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše poverenja u Vujanovića

PODGORICA- Predsednik Crne Gore kao institucija uživa veće poverenje od Vlade i Skupštine, a predsednik Filip Vujanović je napopularniji političar , pokazuju istraživanja.

Prema istraživanju Centra za demokratiju i ljudska prava iz Podgorice veliko poverenje u predsednika ima 28,9 odsto ispitanika.

U vladu veliko poverenje ima 23,1 odsto anketiranih, a 18,7 odsto u Skupštinu. U sudstvo veliko poverenje ima 17 odsto ispitanika, a u policiju 20,8 odsto.

Ocena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << popularnosti Filipa Vujanovića je 3,30, a premijera Mila Đukanovića 3,19. Najpopularnija posle njih dvojice je ministarka za evropske integracije Gordana Đurović sa ocenom 2,98, a onda sledi vicepremijer i ministar finansija Igor Lukšić.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić se po popularnosti nalazi između najpopularnijeg opozicionog lidera Srđana Milića, predsednika Socijalističke narodne partije i drugoplasiranog u opoziciji, predsednika Pokreta za promene

Nebojše Medojevića.

Zanimljivo je da na listi ocenjivanih političara nema Svetozara Marovića, potpredsednika DPS i Vlade.

Veliko poverenje u Srpsku pravoslavnu crkvu ima 35,1 odsto ispitanika, a u Crnogorsku pravoslavnu crkvu 16,1 odsto anketiranih.

Veliko poverenje u EU ima 24,7 odsto, a u NATO 17,0 ispitanika. Za ulazak Crne Gore u NATO glasalo bi 35,4 odsto anketiranih, dok bi njih 40,9 glasalo protiv učlanjenja. U odnosu na oktobarsko istraživanje, poverenje u NATO raste, a opada u EU.

Stranke vladajuće koalicije - Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija - beleži pad rejtinga, a rast opozicione Socijalistička narodna partija i Pokret za promene.

Dok pada rejting TVCG, raste poverenje u TV Vijesti, koja je sada na drugom mestu. Na prvom je i dalje TV In. Dnevnik Vijesti je daleko ispred konkurenata listova Dan i Pobeda po poverenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.