Najveći izazov u 2017. godini je dijalog sa Prištinom

Izvor: BKTV News, 29.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najveći izazov u 2017. godini je dijalog sa Prištinom"

Najveći izazazov za Beograd u 2017. svakako je dijalog sa Prištinom, izjavio je ministar Dačić.

Dačić je naveo da je važno da taj dijalog traje, ali i da se poštuje i implementira sve ono što je dogovoreno.

To je, pre svega konstituisanje i formiranje Zajednice srpskih opština, rekao je Dačić u intervju za Radio Beograd 1, navodeći da nije bilo tog obećanja o ZSO i tog dela briselskog sporazuma, taj sporazum nikada ne bi ni potpisali.

"Izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << će biti sprečiti jednostrane poteze Prištine, pokušaje učlanjenja u razne međunarodne organizacije, kao što je bio UNESKO", rekao je Dačić.

Dačić je govoreći o spoljnoj politici i evropskom putu Srbije naveo da Srbija želi da konstruktivno razgovora o svim spornim pitanjima sa bilo kojom zemljom EU, ali svakako da neće dozvoliti da je bilo ko ponižava i blokira njen napredak u evropskim integracijama bez razloga i objašnjenja.

"To je nešto što mora da se promeni ne samo zbog naših pregovora o članstvu u EU, nego ukoliko želimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Dačić.

Navodeći da niko ne može da natera vladu da vodi politiku koja je suprotna interesima Srbije, Dačić je istakao da put ka EU ne podrazumeva da Srbija sada treba da vodi antirusku ili antikinesku politiku, jer to nikada neće uraditi

"Mi smo nezavisna zemlja koja autonomno vodi svoju spoljnu politiku i imamo obavezu da se postepeno usaglašavamo sa stavovima EU do ulaska u Uniju, ali kad postanemo članica EU naš stav će se uvaživati. Bez nas neće moći da bude postignut konsenzus", smatra Dačić.

Navodi i da je veliko preterivanje kada se kaže da nas EU na nešto tera.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Najveći izazov u 2017. dijalog sa Prištinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2016

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je najveći izazov za Beograd u 2017. godini svakako dijalog sa Prištinom, navodeći da je važno da taj dijalog traje, ali i da se poštuje i implementira sve ono što je dogovoreno...To je, pre svega konstituisanje i formiranje Zajednice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.