Izvor: B92, 03.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi gradonačelnik u Srbiji

Sombor -- Dušan Jović najmlađi trenutno je najmlađi gradonačelnik u Srbiji i u istoriji Sombora.

Pre godinu dana Somboru je vraćen status grada, a nedavno je dobio i prvog gradonačelnika - glumca Dušana Jovića. Najmlađi gradonačelnik u Srbiji rođen je 1979. godine, završio je glumu na novosadskoj akademiji umetnosti u klasi Vide Ognjenović i u somborskom Narodnom pozorištu je sedam godina.

Magistrirao je strateški menadžment i do izbora na mesto gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je portparol opštinskog odbora Demokratske stranke. Po njegovom mišljenju, za dobro obavljanje funkcije gradonačelnika, godine nisu prepreka.

”Mislim da je to dobro, jer energija koju imam u nekim drugim godinama nije svojstvena i da uz dobru ekipu koju ćemo napraviti, ili koja je već tu, može dobro da se iskoristi ta činjenica da imam 29 godina”, smatra Jović.

Gradonačelnik Sombora namerava da dva brenda po kojima je taj grad poznat - zelenilo i kulturu - vrati u stanje u kakvom su ranije bili, ali i da što pre okonča velike komunalne poslove u gradu.

”Bili smo drugi grad u svetu po broju stabala u odnosu na broj stanovnika, odmah posle Vašingtona i greh je ne vratiti to stanje, a sve je tu. Ono što je najočiglednije je rekonstrukcija pešačke zone u centru i nadam se da će to biti gotovo u nekim razumnim rokovima”, očekuje Jović.

”Energija koju on ima može biti dobra inicijalna kapisla za obavljanje tog posla, s obzirom na velike probleme koji ga čekaju. Nadam se da glumu i pozorište neće zapostaviti, jer politika je nešto što traje neko vreme, a struka je za ceo život”, kaže Saša Torlaković, glumac i funkcioner DSS-a.

Većinu u Skupštini Sombora ima DS, koja je vlast oformila uz podršku DSS-a, Mađarske koalicije, G17 plus, SPO-a i LSV-a.

Uz već navedene ciljeve novog gradonačelnika, prioriteti koalicije su zavrsetak komunalnog uređenja, privlačenje investicija i zapošljavanje građana.

”Mislim da više nemamo mnogo vremena i da bi na tim važnim poslovima morao da insistira svako ko bi se našao na ovom mestu. Ako to ne završimo, nema budućnosti za nas”, poručuje Jović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sombor ima najmlađeg gradonačelnika u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2008

SOMBOR - Glumac i magistar menadžmenta, Somborac Dušan Jović (29), trenutno je najmlađi gradonačelnik u Srbiji. Po njegovom mišljenju, za dobro obavljanje te funkcije, godine nisu prepreka...Gradonačelnik Sombora( DS) namerava da dva brenda po kojima je taj grad poznat - zelenilo i kulturu - vrati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.