Nacionalno pomirenje uslov za napredak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nacionalno pomirenje uslov za napredak"

Vreme je za nacionalno pomirenje i stavljanje tačke na podele unutar srpskog naroda, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović iz Subjela kod Kosjerića, gde je položio vence na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću i spomenik partizanima stradalim u Drugom svetskom ratu.

Popović je vence položio u okviru obeležavanja 70 godina od Dana pobede nad fašizmom, istakavši da je srpski narod jedini u Evropi koji je za vreme Drugog svetskog rata imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva antifašistička i oslobodilačka pokreta - ravnogorski i partizanski i da time treba da se ponosi i otpočne iskreno pomirenje .

"Oni koji insistiraju na podelama ne žele dobro srpskom narodu. Svi naši neprijatelji žele da se delimo, a mi treba da budemo zajedno. Za Srbiju je ključ uspeha i napretka u 21. veku iskreno nacionalno pomirenje", poručio je Popović.

Popović je naglasio da je Rusija krenula napred tek kada je Putin pomirio "bele" i "crvene" Ruse.

"Tako i Srbija može politički i ekonomski da krene napred tek kada prevaziđemo naše podele i kada se pomire partizani i četnici", kazao je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Nacionalno pomirenje uslov za napredak Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2015

Vreme je za nacionalno pomirenje i stavljanje tačke na podele unutar srpskog naroda, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović iz Subjela kod Kosjerića, gde je položio vence na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću i spomenik partizanima stradalim u Drugom svetskom ratu...Popović...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.