Na zakonske predloge uloženo 970 amandmana

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zakonske predloge uloženo 970 amandmana

Zbog visokog vodostaja u Obrenovcu i dalje kritično. Situacija se smiruje u Loznici, Valjevu, Kraljevu i Ubu. Sve službe za vanredne situacije su na terenu, a stanovništvo pogodjeno polavama očekuje pomoć države, saznaje S media portal.

Načelnik Uprave za vatrogasno - spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je za S media portal da se dobrom saradnjom MUP-a, vatrogasaca I predstavnika lokalne samouprave izbegao najgori >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mogući scenario.

“Na teritoriji opštine Obrenovac potopljeno je oko 135 objekata, evakuisali smo 27 osoba, i u koordinaciji svih službi doprema im se hrana, voda i lekovi”, kaže Nikolić i ističe da je u ovom trenutku “nemoguće učiniti više”.

Prema njegovim rečima, u opštinama Loznica, Valjevo, Kraljevo i Ub, situacija se smiruje.

“Medjutim, tokom vikenda se očekuju nove padavine, tako da su sve naše jedinice u stanju pripravnosti kako bi mogli da delujemo blagovremeno”, ističe za S media portal načelnik Nikolić.



U Obrenovcu kritično


Poplave u Obrenovcu najjače su pogodile sela Poljane, Draževac i Konatice.

Predsednik opštine Obrenovac, Željko Jovetić rekao je za S media portal da je stanovništvo koje je evakuisano iz polavljenih mesta – Poljane, Draževac i Konatice uglavnom smešteno u hotel, a jedan deo je otišao kod rodjaka.



“ Vodostaj reke Peštan je u opadanju, ali je to reka u koju se slivaju druge reke u okolini Valjeva, tako da se u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći kolika je ugroženost stanovništva”, napominje Jovetić, i dodaje da bez pomoći MUP-a i vatrogasne službe za vanredne situacije, lokalna samouprava ne bi mnogo toga mogla da uradi.


Jovetić se nada da će se tendencija pada vodostaja nastaviti, a da će svi ljudi pogodjeni polavama dobiti adekvatnu pomoć.

“Mi ne možemo sami da im pomognemo. Situacija je zaista teška, i ostale krajeve Srbije pogodile su poplave, ali s obzirom na obećanja Vlade, očekujemo pomoć”, ocenjuje Jovetić za S media portal.



Poseta ministra Markovića opštini Osečina


Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković trebalo bi danas da obidje područja ugrožena poplavama u opštini Osečina. Najavljen je I sastanak sa čelnicima opštine i predstavnicima kriznog štaba. Nakon toga, trebalo bi da obidje najugroženija domaćinstva i oštećeni putni pravac u selu Dragijevica.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.