Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na slučaju Barbalić profitirale samo sudije

Beograd -- Ivan Barbalić, koji je sa sinom Dariom pre sedam godina, samo zato što je hrvatske nacionalnosti, nasilno izbačen iz svog stana u Zemunu još uvek vodi spor protiv države. Ovaj rođeni Zemunac danas živi u vikendici na Krku, a u razgovoru za B92 podseća na atmosferu u kojoj su radikali omogućili Ljiljani Mijoković da zaposedne i opljačka njegov stan. Policija nijednom nije asistirala u izvršenju sudske odluke da se Mijoković i njen tada nevenčani suprug Ognjen Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isele, a sedmogodišnjeg Darija Vojislav Šešelj je nazivao malim ustašom "koji neće ići u zemunsku školu".

Milica Litera, koja Barbaliće zastupa pred Četvrtim opštinskim sudom napominje da je do sada održano 26 ročišta, u postupku se promenilo sedam sudija, a da još nema prvostepene sudske odluke: "Mislim da bi efikasnijim radom suda pravda bila zadovoljena. Svi koji su na tom procesu Barbalić radili, uglavnom su unapređeni. Ili su bili predsednici sudova ili su otišli u okružni sud ili su otišli u vrhovni sud. Jedino sudija koji je sudio prvi proces i doneo privremenu meru on i dan danas sedi u Četvrtom sudu i ne može da napreduje", rekla jeMilica Litera. Ukolko se pred domaćim sudovima iscrpu sve mogućnosti da im se vrati stan, Barbalići najavljuju da će pravdu zatražiti pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Sledeće ročište zakazano za 29. januar, u Četvrtom opštinskom sudu, gde postupak vodi sudija Snežana Nastić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.