Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajtu vlade - tekst SSP i Prelaznog sporazuma

BEOGRAD - Tekst Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije i EU sa aneksima i protokolima i Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima EU i Srbije objavljeni su danas na sajtu Vlade Srbije.

Dokument objavljen na sajtu nije parafiran.

S obzirom da je SSP potpisan 29. aprila, Prelazni sporazum zaključen je radi što bržeg sprovođenja njegovih odredaba o trgovini i trgovinskim pitanjima.

Uzimajući u obzir da je svrha SSP uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bliskog i trajnog odnosa koji se zasniva na uzajamnosti i obostranom interesu, što bi Srbiji trebalo da omogući dalje jačanje i širenje postojećih odnosa sa EU, i da je neophodno obezbediti razvoj trgovinskih veza, neophodno je što brže sprovesti posredstvom Prelaznog sporazuma odredbe SSP o trgovini i trgovinskim pitanjima, navedeno je u sporazumu.

Prelazni sporazum ima 41 stranu i sastoji se od 59 članova, aneksa i protokola, odnosno četiri naslova o opštim načelima, slobodnom protoku robe, što obuhvata industrijske i poljoprivredne proizvode i ribarstvo, drugim odredbama o trgovini i trgovinskim pitanjima i institucionalnim, opštim i završnim odredbama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.