Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2009, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Dan osnivanja NR Kine: Strateško partnerstvo sa Srbijom

BEOGRAD - U avgustu, kada je predsednik Srbije Boris Tadić posetio Kinu, dve zemlje su uspostavile strateško partnesrtvo, što je definisalo smer dugoročnog i stabilnog razvoja odnosa dve zemlje, izjavio je večeras kineski ambasador u Beogradu Vei Đinhua na prijemu povodom obeležavanja šest decenija od osnivanja Narodne Republike Kine.

Hajde da iskoristimo istorijsku priliku, trajno učvrstimo prijateljstvo, produbimo stratešku saradnju i gradimo bolju sutrašnjicu odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i Kine, poručio je Đinhua na prijemu u hotelu Hajat.

Prema njegovim rečima, iako su Srbija i Kina udaljene zemlje, prijateljstvo dva naroda je dugoročno.

"Prethodnih godina odnosi naše dve zemlje se stalno razvijaju, a saradnja u politici, ekonomiji, kulturi, obrazovanju, nauci i tehnologiji i odbrani je plodonosna", naglasio je Đinhua.

Prijemu su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, premijer Mirko Cvetković, potpredsednici Vlade Mlađan Dinkić i Jovan Krkobabić, ministri Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac i Petar Škundrić, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić, i druge brojne ličnosti iz javnog života Srbije i predstavnici diplomatskog kora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.