Na Brdu kod Kranja 29. juna sledeći samit Brdo-Brioni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 16:29

Na Brdu kod Kranja 29. juna sledeći samit Brdo-Brioni

Sledeći samit Procesa saradnje na Zapadnom Balkanu Brdo-Brioni biće održan 29. juna na Brdu kod Kranja i time će biti obeležena 10-ogodišnjica inicijative, potvrđeno je danas iz kabineta predsednika Slovenije Boruta Pahora.

Svi lideri zemalja učesnica Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine kao i predsednik privremenih prištinskih institucija su pozvani na samit.

Pahorova kancelarija je navela da postoje šanse da će svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisustvovati, pod uslovom da epidemiološka situacija to naravno dozvoli, preneo je STA.

Očekuje se da će sastanak biti fokusiran na trenutnu situaciju u regionu, izglede za članstvo u EU za zemlje Zapadnog Balkana i regionalnu politiku.

Zakazani su i bilateralni sastanci.

Inicijativa, koju su pokrenuli tadašnji slovenački premijer Borut Pahor i hrvatska premijerka Jadranka Kosor obeležava 10 godina postojanja.

Prošle godine domaćin samita Procesa Brdo-Brioni bila je Tirana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.