NVO traži obustavljanje postupka protiv Kamberija

Izvor: Blic, 02.Jun.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO traži obustavljanje postupka protiv Kamberija

Bujanovačka nevladina organizacija Odbor za ljudska prava zatražila je danas da bude obustavljen krivični postupak protiv predsednika te organizacije Belgzima Kamberija zbog postavljanja bilborda na kojem je prikazan šef Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković.

Prema rečima Kamberija, on je na informativni razgovor u preševsku policiju pozvan šest meseci nakon postavljanja bilborda i da to svedoči da je reč o političkom procesu.

Na protestu u Preševu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 10. decembra 2010. godine, u organizaciji Odbora za ljudska prava, postavljen je bilbord sa natpisom da se šefu Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Milanu Markoviću dodeljuje diploma za nepoštovanje ljudskih prava.

- Tokom informativnog razgovora u policiji nije mi rečeno da li je krivični postupak pokrenut po nečijoj tužbi ili po službenoj dužnosti, ali mi je predočeno da je za krivično delo za koje se teretim, uvreda časti i ugleda po nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi, zaprećena kazna do godinu dana zatvora ili neka novčana kazna - kazao je Kamberi.

Koordinaciono telo je medijima ranije dostavilo dopis u kome je Marković obavestio Osnovno javno tužilaštvo u Vranju da mu nisu povredjeni čast i ugled postavljenjem spornog bilborda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.